Špičkový subwoofer Eminence LAB 12 pre rozsiahle použitie

Subbasový reproduktor Lab12 patrí medzi profesionálne reproduktory amerického výrobcu Eminence. Reproduktor prišiel v kartónovej krabici ovlajkovaný početnými zástavami USA, aké zcela iste poznáme vo všetkých filmoch od spomínaného kontinentu :) U nás v čr a sk trhu je veľmi dobre známy, vďaka jeho vynikajúcemu pomeru cena /výkon a predovšetkým perfektný zvuk, ktorý produkuje. Mrknime sa teda na technické zloženia tohto 10kg krásavca.

Na ´´americký´´ pohon slúži dvojitý samozrejme odvetraný veľký Fe magnet, ktorý je pripevnený na hliníkovom odliatku koša, kmitacia cievka je veľkosťou 2.5 palca, čo je v našich mierach priemer 64mm, membrána je papierová vyztužená kevlarom, o rezonančnom kmitočte 22Hz, penový záves je polyuretán. Vďaka nízkej hmotnosti kmitacieho systému a silných feritových magnetov už teraz predpokladať, čo je to reálna definícia a kontúrovanosť basov. S povoleným trvalým výkonom 400W rms to nebude maznáčik na tichý posluch. Reproduktor je vhodný takmer do všetkých typov ozvučníc, od uzavretých, cez bassreflexy, horny, až po štúdiový alebo auto HiFi subwoofer.

Ozvučnica, v ktorej bola mnou osadená labina bola 95L s ladením 24Hz, sú aj štastlivci s pokusmi a prevádzkami do objemu 120L a ešte nižším ladením, pretože tento repro na to jednoducho má, na vyžarovanie veľmi nízkych frekvencií s predpokladom použitia vysokozaoblených nátrubkov či štrbín pri minimalizáciu turbulencií.

Labina produkuje impulzívny, čistý a suverénny basový zážitok, bez akéhokoľvek ´´autohifisáckeho zadunievania´´, je logicky vhodná pre všetky zvukové žánre, pre kopák, ktorý Vás doslova nakopne, skutočne presné kontúrovanie kontrabasu, celkovo kvalitnú posilu, doplnenie a definíciu basového článku audioreťazca.