Marantz PM-K.I. Pearl Lite

Japonský zosilovač ukážkovej výroby s pomedeným šasi zosilovača, upravený Ken Ishiwatom z vyššieho modelu PM-15S2. Vyberané súčiastky, vysokokvalitný elektronický materiál, super príjemný a univerzálny zvuk.

Zvuk:

- nízke tóny a kopacie nástroje veľmi mäkké, svoju silu v týchto oktávach ukazuje tento zosilovač len pri vysokých hlasitostiach. Má veľmi dôkladne vykreslené stredné pásmo, ktoré by som skôr doporučil k žánru blues, jazz, vážnu hudbu, vykreslenie výškovej časti opät veľmi jemné, celková reprodukcia pearlajtkového marantzu je hodvábna, avšak pri všetkých týchto vlastnostiach veľmi dôkladná! Nikdy by som tento marantz nedoporučil na rock a podobné tvrdé žánre.

Filtrácia Marantz Nichicon 2 x 18000uF

Koncový stupeň, kondy a celé nádherné rozpracovanie signálovej časti. Pekne vidieť oddelenie kanálov.

Potenciometer ALPS:

Marantz PM-K.I.Pearl Lite inside len málokedy sa človeku naskytne takýto pohľad, ktorého atmosféru dotvará medené šasi.

Toroidný transformátor, ktorý má mať dvojité tienenie, je absolútne bezhlučný.

 

Obrovské špičkové reprosvorky, ktoré len tak často aj u mnoho násobne drahších amplifierov nevidieť.

Zadná časť Marantz PM-K.I.Pearl Lite, nechýba vstup pre gramofón a priamy vstup Direct In pre využitie ako výkonový koncový zosilovač, sem sa marantz môže pochváliť odstupom signál/šum viac ako 120dB, v závislosti od napájania z preout výstupov a/v receivera alebo predzosilovača možno získať ešte lepší zvuk.

Príkon 200W, do záťaže 4 ohmov je zosilovač papierovo trošku orezaný, ale po preskúšaní na full výkon má človek pocit, že zosilovač hrá viac než by teoreticky mal jednoducho poctivec.