Xiang Sheng 708B elektrónkový slúchatkový pred/zosilňovač

Vyznávači elektróniek a A tried zosilovačov sa majú na čo tešiť v podobe tohto modelu z poctivej čínskej výroby a od výrobcu Hefei XiangSheng Electronic. Firma sa zaoberá početnou výrobou čisto elektrónkových komponentov, preto sa dajú očakávať produkty na vynikajúcej úrovni. V tomto príspevku sa jedná o model XS-708B,  predzosilovač a slúchadlový zosilovač s predným výstupom a reguláciou pre napájanie slúchadiel.

Šasi komponentu spolu s gombíkami je celokovové, s predným brúseným hliníkovým panelom, s prehľadným efektným okom na žhaviacu ruskú elektrónku, v zadnej časti hi-grade cinch vstupy a výstupy, ktoré sú napájané z plošného spoja striebornými vodičmi s teflónovou izoláciou,  vo vnútri zariadenia nachádzame nízkošumový vysokoúčinný transformátor v tvare R-core, filtrácia 2x 330uF a všetky kondenzátory výhradne Nippon Chemicon, metal-film rezistory a nemecké Wima MKP polypropylénové kondenzátory. Na webe sa nachádzajú početné modifikácie na ďalšie vylepšenia tohto zariadenia.

Zvukové podanie tohto modelu je akusticky plné, elegantné, podfarbené s príchuťou ´´amerického´´ by som povedal analógovo-zamatového typu zvuku, ktorý môže excelovať v oblasti jazzu a blues. Niektorí majitelia ho využívajú medzi cd prehrávačom a zosilovačom ako komponent na zmäkčenie zvuku v signálovej ceste. Rozhodne to nie je suchý či sterilný typ reprodukcie, práveže je to energický a plný zvuk, ktorý má šťavu, tento zvuk proste nenudí a na pripojených slúchadlách Sennheiser HD 555 je dobre počúvateľný, zvuk XS-708B má správnu prirodzenú farbu a hlavne pekný priestor. V predajnej cene okolo 150 USD mu nie je čo vyčítať.

Output tube: 6N3 + 6N11 × 2 + 6Z4 + 6N1
Input Impedance: 110k ohms

Harmonic Distortion: < 0.01%
Frequency: 20Hz-30KHz +/-1db

Maximum output: 500mW x2 32 ohms, 500mW x2 300 ohms, 250mW x2 600 ohms
Signal/Noise Ratio: 89dB

Input : 1 RCA Output : 1 RCA, vpredu Out Jack 6.35mm
Weight: 2.5 Kg