DJ / kvázi HiFi gramofón Reloop RP-1000 MK3

Reloop RP-1000 MK3 je ideálny gramofón zo strednej triedy pre všetkých dídžejov avšak sám výrobca ho doporučuje aj na Hifi pouužitie. Celý gramofón je v podstate kvalitnej výroby, celá horná doska je brúsený hliník, tlačitká, led osvietenie a stroboskop všetko presne sedí v doske spolu s led signalizáciou aktivácie jednotlivých ovládacích prvkov. Nožičky sú pružné, dobre tlmia jemné otrasy. Náhon motora belt drive je remeňový, motor samozrejme bezhlučný. Pripojenie len za pomoci gramofónového predzosilovača, nakoľko ho prístroj nemá zabudovaný. Zospodu prístroja nájdete dva trimre, ktoré zabezpečujú variabilné napätie motora a tým pádom presne otáčky taniera. Gramofón reprodukuje nahrávky z vinylu v podstate slovom dobre, čo je u mňa z vysvedčenia známka 3, ale či je tento výrobok vhodný do Hifi domáceho prostredia na kvalitný posluch, moja odpoveď znie nie, nie je. To radšej oprášiť a dať zrenovovať starú dobrú Teslu a rovno vhúpnete do ciest kvalitnej muziky.

Model RP-1000 MK3  je vhodný vďaka svojím funkciám ONLY FOR DJ´S.

Neduhy tohto gramófonu:

Slipmat - je nekvalitný obyčajný filc, ktorý ma tendenciu priťahovať prach, to znamená, že nie je antistatický. Jeho výmena je jednoznačná a doporučujem zakúpiť gumený slipmat ako na starých Tesla gramcoch z čias socializmu :)

Prenoska -  obyčajná základná podotýkam plne oplastovaná prenoska huči v závislosti od polohy na tanieri, jej výmena je podľa môjho úsudku tiež nutná, pretože nezvláda reprodukciu kvalitných 180g vinylov, má problémy s najvyššími frekvenciami, ktoré sú skreslené. Výbornou eventuálnou náhradou v tejto cenovej triede je overená Ortofon OM5E.