Denon PMA-1510AE

Zvuk - basové pásmo - dominantné nasadenie pevných basov v podaní dénonu 1510 je zrejme najlepšie v stereo zosilovačoch do 1000eur, je veľmi dobre kontrolované vďaka DF faktoru, hlboké a svoju razanciu absolútne nestráca ani do najvyšších hlasitostí, aké si može 1510tka dovoliť. Stredové pásmo je trochu posunuté, výškové pásmo je veľmi čisté a neutrálne, nezafarbené, avšak hodne dynamické. Výraznejšie alebo agresívne reprosústavy pomôžu docieliť výborný zvuk, preto mnoho užívateľou, ktorí ho kombinujú s Bower§Wilkins je zlou voľbou, príliš mäkkou rovnako ako s Focalom. Vo všeobecnosti je dobré poznať charakter každého komponentu, aby nedošlo k zaspatému alebo naopak k tvrdému zvuku. Výsledná farba reprodukcie záleží preto na reprosústave, kedže denóny dávajú príkaz na jasný a presný zvukový signál, ktorý nie je nijako zafarbený.

Priestorové podanie 1510AE je odlišné, zatiaľ čo ostatné zosilovače v tejto kategórii sa snažia o vytvorenie pekného predného stereobrazu, zvuk z tohto denonu akoby vystúpil z reprosústav, rozmiestnil sa po miestnosti a vy očakávate z ktorej strany čo na Vás zaútočí :) má dobrý predozadný priestor.

Vo využití ako výkonový koncový zosilovač exceluje odstupom S/N, je možné v závislosti od predzosilovača získať ešte lepšie definovaný zvuk prípadne napájať výstupom pre-out z a/v receiverov.

Zosilovač po preskúmaní je vyrobený na poctivý starý štýl, žiadne zbytočné maniere podsvietenia, displeya a oslepujúcich diód nenájdete :)

Zosilovač ma vysoký damping faktor a v skutku ma každú reprosústavu pod prísnou kontrolou, reprosústave nedovolí hrať ako sa jej chce, ale 1510tka jasne dáva príkaz na presný zvukový signál ako bude reprodukovaný a definovaný. S týmto zosilovačom neexistuje, aby ste docielili agresívny zvuk. Pri reprosústavách magnat Q803 a 1003 hrali výškové reproduktory tak pevným zvukom, že bicie nástroje a činely sa pomaly nedali rozoznať od živej reprodukcie. A to si zoberme do úvahy, že obe reprosústavy majú textilné membrány. Totižto magnaťácke výšky si práve najlepšie rozumejú so zosilovačmi Denón, ich kombinácie sa doporučujú presne tak ako sú odstupňované modely denonu a magnátu, príkladne model pma-520ae + m.quantum rada 50x, pma-720ae + magnat quantum 6xx alebo pma-1520ae + rada quantum rada 80x či najvyššie rada denonu pma-2020ae + quantumy 1003,1005.